CCTV INFORMÁCIÓ

Tájékoztatás az M5-ös autópálya koncessziós kezelésben lévő szakaszán elhelyezett zártláncú, üzemi célú kamerahálózat működtetéséről.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az AKA Alföld Koncessziós Autópálya Zrt. (AKA Zrt.) az M5-ös autópálya koncessziós kezelésben lévő szakaszának (17+400 km és 173+895 km között) csomópontjaiban és pihenőiben zártláncú, üzemi, azaz közlekedésbiztonsági célú kamerahálózatot működtet.

A kamerahálózat nem minősül a 18/2008 (IV.30.) GKM rendelet szerinti elektronikus ellenőrző rendszernek; ennek kapcsán az AKA Zrt. sem személyes, sem különleges, sem bűnügyi személyes adatot nem kezel, ilyen adathoz nem jut hozzá, és ilyen adathoz való hozzáférést nem kezdeményezhet.

Az AKA Zrt. tevékenysége és a kamerahálózat működtetése semmilyen módon nem irányul személyes adatok kinyerésére, birtoklására, kezelésére, a képfelvétel-készítésnek a személyes adatgyűjtés nem célja, arra a kamerahálózat mint rendszer nem alkalmas és arra alkalmassá nem tehető; ennélfogva az AKA Zrt. nem minősül adatkezelőnek az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény értelmében.

A képfelvételek tárolásának ideje: a felvétel készítésétől számított 72 óra.

Kapcsolódó szolgáltatások

e-MATRICA

e-ÚTDÍJ

ÚTINFORM

EKÁER

MAGYAR KÖZÚT

e-MATRICA

e-ÚTDÍJ

ÚTINFORM

EKÁER

MAGYAR KÖZÚT

M5 Autópálya – Hídfelújítási munkálatok zajlanak Kecskemét térségében

Az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán a 87-es kilométerszelvényben hídfelújítási munkálatok kezdődtek 2021. szeptember 10-én, melyek 2021. október 28-ig tartanak. A munkálatok miatt a 86-os és 90-es kilométerszelvények között ideiglenes forgalomterelés kerül kiépítésre. Az AKA Zrt. a munkálatok okozta forgalomkorlátozások miatt a közlekedők szíves türelmét kéri.

M5 Autópálya pihenőhelyeinek korlátozott használata az átutazók számára

Az M5 Autópályán a koronavírus miatti veszélyhelyzetben az átutazók számára elérhető az M5 Autópálya mindkét oldalán a 67-es kilométerszelvényben lévő lajosmizsei pihenőhely, a 121-es kilométerszelvénynél található petőfiszállási pihenőhely és a 151-es kilométerszelvényben található pihenőhely Szatymaz térségében.

Gyengénlátóknak