CCTV INFORMÁCIÓ

Tájékoztatás az M5-ös autópálya koncessziós kezelésben lévő szakaszán elhelyezett zártláncú, üzemi célú kamerahálózat működtetéséről.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az AKA Alföld Koncessziós Autópálya Zrt. (AKA Zrt.) az M5-ös autópálya koncessziós kezelésben lévő szakaszának (17+400 km és 173+895 km között) csomópontjaiban és pihenőiben zártláncú, üzemi, azaz közlekedésbiztonsági célú kamerahálózatot működtet.

A kamerák felvételei alacsony felbontásuknál fogva (a felvételeket a kamerák a fókuszponttól mért 80 méteres távolságban 1.3 megapixeles VGA felbontásban rögzítik) nem alkalmasak az érintettek közvetlen azonosítására. Bár a felvételek alapján megállapítható lehet a gépjármű színe és márkája (esetleg típusa is), azonban a képeken nem szerepel olyan személyes adat (így például rendszám, arckép), amelyen keresztül az érintett közvetlen azonosíthatósága fennállna.

Az Adatkezelők ennek megfelelően sem különleges, sem bűnügyi személyes adatot nem kezelnek, ilyen adatokhoz nem jutnak hozzá és ilyen adathoz való hozzáférést nem kezdeményeznek. Továbbá az Adatkezelők nem rendelkeznek hozzáféréssel, olyan adatbázisokhoz, amelyek a felvételen szereplő személyek, járművek azonosítását biztosítani tudná. A felvételek kezelése a GDPR 11. cikke szerinti azonosítást nem igénylő adatkezelésnek minősül.

A képfelvételek tárolásának ideje: a felvétel készítésétől számított 72 óra.

Kapcsolódó szolgáltatások

e-MATRICA

e-ÚTDÍJ

ÚTINFORM

EKÁER

MAGYAR KÖZÚT

e-MATRICA

e-ÚTDÍJ

ÚTINFORM

EKÁER

MAGYAR KÖZÚT

Accessibility