Az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán, Örkény térségében az 54-es és az 59-es kilométerszelvények között 2022. szeptember 10-től várhatóan 2022. október 9-ig burkolatfelújítási munkálatokat végeznek. Az aszfaltfelújítás ideje alatt forgalomterelés zajlik az 53-as és a 60-as kilométerszelvények közötti műszaki átjárók közt. Az AKA Zrt. a munkálatok okozta forgalomkorlátozások miatt a közlekedők szíves türelmét kéri.

A munkálatok előreláthatóan 2022. szeptember 10-én kezdődnek az érintett szakaszon. Az 54-es és az 59-es kilométerszelvények között a felújítási munkálatok ideje alatt a Szeged felé tartó forgalmat ideiglenesen az előző sávba terelik, a haladó és a leálló sáv zárása mellett. A korlátozások a Budapest felé vezető oldalt is érintik. A forgalomterelés életbelépése miatt a Szeged felé közlekedők átmenetileg a szemközti oldal előző sávját is használhatják. Az aszfaltfelújítás ideje alatt a Budapest felé tartó forgalmat ideiglenesen a haladó és a leálló sávba terelik. Az Örkényi pihenőhelyre történő ki-, és behajtás a terelés teljes időszakában biztosított marad. A munkálatok csomópontot nem érintenek. A burkolatfelújítási munkálatok várhatóan 2022. október 9-én befejeződnek. Az érintett szakaszon 60 és 80 km/h sebességkorlátozásra kell számítani.

Az aktuális forgalomkorlátozásokról és terelésekről folyamatos tájékoztatást nyújt az Útinform a www.utinform.hu weboldalon, az AKA Zrt. a www.aka.hu honlapon és az üzemeltető A-WAY Zrt. Az AKA Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy a fokozott óvatossággal, a sebességkorlátozásoknak megfelelően közlekedjenek az M5-ös autópályán.

Nem várt események eltérést eredményezhetnek az ütemtervtől. Az AKA Zrt. a változtatás jogát fenntartja.

Biztonságos utazást kívánunk!

AKA Zrt.

 

Sajtókapcsolat:

PResston PR

Terdik Adrienne | Ügyvezető igazgató
T + 36 1 325 94 88 | F +36 1 325 94 89 I M +36 30 257 60 08
adrienne.terdik@presstonpr.hu | www.presstonpr.hu

Accessibility