Az M5 Autópálya Szeged felé vezető oldalán Kecskemét térségében a 71-es és 84-es kilométerszelvények között 2021. május 29-től 2021. június 23-ig két ütemben burkolatfelújítási munkálatokat végeznek.

A munkálatok előreláthatóan 2021. május 29-én kezdődnek az M5 Autópálya 71-es és 78-as kilométerszelvényei között. Irányonként kétszer két forgalmi sávon haladhat a forgalom azzal, hogy a Szeged felé tartó forgalom egyik sávja az autópályatest másik oldalára kerül átterelésre. A forgalomterelések kiépítése alatt időszakosan mindkét irányban egy-egy sávon haladhat a forgalom. A munkálatok következő ütemében a forgalomterelés a 75-ös és 84-es kilométerszelvények között folytatódik 2021. június 10-e és 23-a között az autópálya kétszer két sávos forgalmi kapacitásának biztosítása mellett.

A munkálatok ideje alatt a Hetényi pihenőhely, a Kecskemét Észak csomópont és Kecskemét Északi elkerülő elérhető marad a közlekedők számára.

Az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 71-es kilométerszelvényben található tengelysúlymérő állomás 2021. június 8-a 20 óráig zárva lesz fenntartási munkálatok miatt.

A burkolatfelújítási munkálatok várhatóan 2021. június 23-án befejeződnek. A forgalomterelés elbontása alatt időszakosan mindkét irányban egy-egy sávon haladhat a forgalom. Az érintett szakaszon 60 és 80 km/h sebességkorlátozásra kell számítani.

14. szakasz

14. szakasz

14. szakasz

15. szakasz

15. szakasz

15. szakasz

15. szakasz

Az aktuális forgalomkorlátozásokról és terelésekről folyamatos tájékoztatást nyújt az Útinform a www.utinform.hu weboldalon, az AKA Zrt. a www.aka.hu honlapon és az üzemeltető A-WAY Zrt. Az AKA Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy a fokozott óvatossággal, a sebességkorlátozásoknak megfelelően közlekedjenek az M5-ös autópályán.

Nem várt események eltérést eredményezhetnek az ütemtervtől. Az AKA Zrt. a változtatás jogát fenntartja.

Biztonságos utazást kívánunk!

AKA Zrt.

Accessibility