Az M5 Autópályán a 44-es és 65-ös kilométerszelvények között várhatóan 2020. március 9-től 2020. május 9-ig szalagkorlát cserét végeznek. Az elválasztósávi munkálatokat ütemezetten végzik az autópálya mindkét oldalán.

A munkálatok várhatóan 2020. március 9-én kezdődnek az érintett szakaszon és négy ütemben valósulnak meg. Az első ütemben a 44-es és 50-es km szelvények közötti szakaszon várhatóan március 26-ig dolgoznak. A második ütemben a 49-es és 55-ös km szelvények közötti szakaszon várhatóan április 15-ig tart a munkavégzés. A harmadik ütemben az 54-es és 60-as km szelvények közötti szakaszon várhatóan április 25-ig folynak a munkálatok. A negyedik ütemben az 59-es és 65-ös km szelvények közötti szakaszon várhatóan május 9-én befejeződik a munkavégzés.

A munkálatok ideje alatt az előző sáv zárásával a haladó és leállósávra terelik a forgalmat, így a terelés kiépítése és átépítése alatti időszak kivételével az utazók számára az irányonként 2×2 sáv biztosított.
A munkavégzés várhatóan 2020. május 9-én befejeződik a forgalomterelés elbontásával.

A munkálatok a pihenőhelyeket és töltőállomásokat nem érintik.
Az érintett szakaszon 60 km/h és 80 km/h sebességkorlátozásra kell számítani.

Az aktuális forgalomkorlátozásokról és terelésekről folyamatos tájékoztatást nyújt az Útinform a www.utinform.hu weboldalon, az AKA Zrt. a www.aka.hu honlapon és az üzemeltető A-WAY Zrt. Az AKA Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy a fokozott óvatossággal, a sebességkorlátozásoknak megfelelően közlekedjenek az M5-ös Autópályán.
Nem várt események eltérést eredményezhetnek az ütemtervtől. Az AKA Zrt. a változtatás jogát fenntartja.

Biztonságos utazást kívánunk!

AKA Zrt.

Accessibility