Az idei évben az AKA Zrt., az M5 autópálya közútkezelője hivatalos résztvevője és támogatója az EDWARD (Egy Európai Nap Halálos Baleset Nélkül) projektnek. A kezdeményezés célja, hogy felhívja a figyelmet a balesetmentes közlekedésre. Az EDWARD projekt népszerűsítése érdekében a közútkezelők 2019. szeptember 26-án, csütörtökön helyi idő szerint 10:00 órakor megjelenítik a program üzenetét az autópálya felett, a közlekedési információkat kijelző elektronikus tábláikon.

A szeptember 26-án kihelyezett üzenettel az AKA Zrt. szeretné népszerűsíteni a kezdeményezést és ösztönözni a programhoz való csatlakozást. A cél az, hogy 2020-ra 50%-kal csökkentsük a balesetek számát, amihez viszont elengedhetetlen a járművezetők, a kerékpározók és a gyalogosok tudatos viselkedése. Az EDWARD nap közeledtével az a legfőbb cél, hogy minden közlekedő gondolkozzon el arról, hogy milyen veszélyekkel kell szembesülniük az utakon, illetve ennek kockázatát miképp tudják csökkenteni. Erre ad lehetőséget a TIPSOL (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) által is támogatott program, melyben bárki fogadalmat tehet a biztonságos közlekedés jegyében.

A fogadalmat az alábbi honlapon teheti meg bárki:
https://projectedward.eu/hu/pledge-3/

Az EDWARD projektről bővebben a kezdeményezés honlapján találhat információkat, illetve videós beszámolót az előző évek eredményeiről, statisztikáiról:
https://projectedward.eu/hu/

Ossza meg Ön is tevékenységeit a #ProjectEDWARD hashtaget használva.

Biztonságos utazást kívánunk!

AKA Zrt.

Accessibility