Az M5 Autópálya 90-es kilométerszelvényében lévő Kecskemét-Dél csomópontban 2019. július 18-tól előreláthatóan november közepéig az autópálya fel- és lehajtó ágait lezárják az 54. sz. főút kapacitásbővítési munkálatai miatt. A felújítás ideje alatt a pihenőhely és a töltőállomás elérhető marad a közlekedők számára, az autópályáról lehet megközelíteni és oda lehet visszahajtani.

A fejlesztés a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg, a következő weboldalon további információ elérhető a beruházás kapcsán: 
https://nif.hu/2019/07/turbo-korforgalmak-epulnek-az-m5-autopalya-es-az-54-sz-fout-talalkozasanal/

A munkálatok 2019. július 18-án kezdődnek az érintett csomópontban és várhatóan november közepén fejeződnek be. A munkálatok ideje alatt a Kecskemét-Dél csomópontban az M5 autópályáról nem lehet lehajtani az 54. sz. főútra és az autópályára való felhajtás sem lesz lehetséges.
A munkálatok ideje alatt a Kecskemét-Dél csomóponti pihenőhely és a töltőállomás zavartalanul üzemel majd, az autópályáról lehet megközelíteni és oda lehet visszahajtani.

A Budapest felől érkezők a „81 – Kecskemét Északi elkerülő” kijáratnál a 445. számú Kecskemét Északi elkerülőn közlekedve tudják az 54. sz. főutat megközelíteni. A Szeged felől érkezők pedig a „109 – Kiskunfélegyháza észak” kijáratnál Városföld felé haladva az 5. sz. főúton közlekedve érhetik el az 54. sz. főutat. A nagyobb csomópontokban és terelőútvonalként kijelölt szakaszokon tájékoztató táblák segítik az eligazodást.

Az aktuális forgalomkorlátozásokról és terelésekről folyamatos tájékoztatást nyújt az Útinform a www.utinform.hu weboldalon, az AKA Zrt. a www.aka.hu honlapon és az üzemeltető A-WAY Zrt. Az AKA Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy a fokozott óvatossággal, a sebességkorlátozásoknak megfelelően közlekedjenek az M5-ös Autópályán.
Nem várt események eltérést eredményezhetnek az ütemtervtől. Az AKA Zrt. a változtatás jogát fenntartja.

Biztonságos utazást kívánunk!

AKA Zrt.

Accessibility