Az idei évben az AKA Zrt., az M5 autópálya közútkezelője hivatalos résztvevője és támogatója az EDWARD (Egy Európai Nap Halálos Baleset Nélkül) projektnek. A kezdeményezés célja, hogy felhívja a figyelmet a balesetmentes közlekedésre. Az EDWARD projekt népszerűsítése érdekében a közútkezelők 2018. szeptember 19-én, szerdán helyi idő szerint 10:00 órakor megjelenítik a program üzenetét az autópálya felett, a közlekedési információkat kijelző elektronikus tábláikon.

Az EDWARD program értékei az AKA számára kiemelkedőek, hiszen az M5-ös autópályán a balesetmentes közlekedés elsődleges fontosságú. A kezdeményezés célja, hogy Európa útjain a halálos balesetek száma nullára csökkenjen. Az EDWARD projekt célja, hogy jelentősen és hosszantartóan csökkentse a halálos kimenetelű közúti balesetek és súlyos sérülések számát világszerte.

A szeptember 19-én kihelyezett üzenettel az AKA Zrt. szeretné népszerűsíteni a kezdeményezést és ösztönözni a programhoz való csatlakozást. A cél az, hogy 2020-ra 50%-kal csökkentsük a balesetek számát, amihez viszont elengedhetetlen a járművezetők, a kerékpározók és a gyalogosok tudatos viselkedése. Az EDWARD nap közeledtével az a legfőbb cél, hogy minden közlekedő gondolkozzon el arról, hogy milyen veszélyekkel kell szembesülniük az utakon, illetve ennek kockázatát miképp tudják csökkenteni. Erre ad lehetőséget a TIPSOL (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) által is támogatott program, melyben bárki fogadalmat tehet a biztonságos közlekedés jegyében.

A fogadalmat az alábbi honlapon teheti meg bárki: https://projectedward.eu/hu/irja-ala-a-fogadalmat/

Az EDWARD projektről bővebben a kezdeményezés honlapján találhat információkat, illetve videós beszámolót az előző évek eredményeiről, statisztikáiról: https://projectedward.eu/hu/

Ossza meg Ön is tevékenységeit a #ProjectEDWARD hashtaget használva.

Biztonságos utazást kívánunk!

AKA Zrt.

Gyengénlátóknak