Az M5 Autópályán Kecskemét térségében a 73-as kilométerszelvénynél 2018. június 16-tól július 8-ig hídfelújítási munkálatokat végeznek.

A 73-as kilométerszelvénynél a felújítási munkálatok ideje alatt mindkét irányba forgalomterelésre kell számítani. Az autópálya kétszer két sávos forgalmi kapacitása biztosított; a Szeged felé vezető oldalon a haladó és előző sáv használata mellett, míg a Budapest felé vezető oldalon szűkített forgalmi sávok használata mellett a haladó és előző sávok elérhetőek.

A Szeged felé haladó oldalon a leállósávi munkálatok miatt lassítósáv nem kerül kialakításra, ezért kérjük az utazókat, hogy fokozott figyelemmel hajtsanak ki az autópályáról.

A munkálatok ideje alatt a Kecskemét Észak csomópont mindkét irányból elérhető az utazók számára.

A munkálatok várhatóan 2018. július 8-án befejeződnek az érintett szakaszon. A munkavégzés ideje alatt a vonatkozó előírásoknak megfelelően 60 és 80 km/h sebességkorlátozás lesz érvényes.

Az aktuális forgalomkorlátozásokról és terelésekről folyamatos tájékoztatást nyújt az Útinform, a rendőrség, az M5-ös autópálya működtetéséért felelős AKA Alföld Koncessziós Autópálya Zrt. és az üzemeltető A-WAY Zrt. Az AKA Zrt. honlapján található tájékoztató térkép és a honlap mobileszközökre optimalizált weboldala is friss útinformációkkal segíti a közlekedőket.

Az AKA Zrt. a korlátozások és a felújítási munkák idejére a közlekedők türelmét és megértését kéri. Az úton dolgozók és közlekedők biztonsága érdekében kérjük a munkaterületen érvényes ideiglenes sebességhatárok betartását.

Nem várt események eltérést eredményezhetnek az ütemtervtől. Az AKA Zrt. a változtatás jogát fenntartja.

Biztonságos utazást kívánunk!

AKA Zrt

Gyengénlátóknak