Az M5 Autópálya Budapest felé vezető oldalán, Örkény térségében a 49-es és 56-os kilométerszelvények között 2018. június 18-tól június 28-ig burkolatfelújítási munkálatokat végeznek. Az Örkényi csomópont a Budapest felé vezető oldalon 2018. június 19. és június 22. között lezárásra kerül.

A 49-es és 56-os kilométerszelvények között a felújítási munkálatok ideje alatt a Budapest felé tartó forgalom egy forgalmi sávját a szemközti oldalra áttereljük, így biztosítjuk az utazóknak mindkét irányban a két forgalmi sávot. A munkavégzéshez szükséges forgalomterelés kiépítése és elbontása alatt, 2018. június 18. és 28-án, azonban irányonként csak egy forgalmi sáv lesz járható, így ez idő alatt torlódások kialakulhatnak az érintett szakaszon.

A munkálatok ideje alatt az Örkényi csomópont a Budapest felé vezető oldalon 2018. június 19. és június 22. között lezárásra kerül, az Örkényi pihenőhely elérhető lesz az utazók számára.

A munkálatok várhatóan 2018. június 28-án befejeződnek az érintett szakaszon. A munkavégzés ideje alatt a vonatkozó előírásoknak megfelelően 60 és 80 km/h sebességkorlátozás lesz érvényes.

Az aktuális forgalomkorlátozásokról és terelésekről folyamatos tájékoztatást nyújt az Útinform, a rendőrség, az M5-ös autópálya működtetéséért felelős AKA Alföld Koncessziós Autópálya Zrt. és az üzemeltető A-WAY Zrt. Az AKA Zrt. honlapján található tájékoztató térkép és a honlap mobileszközökre optimalizált weboldala is friss útinformációkkal segíti a közlekedőket.

Az AKA Zrt. a korlátozások és a felújítási munkák idejére a közlekedők türelmét és megértését kéri. Az úton dolgozók és közlekedők biztonsága érdekében kérjük a munkaterületen érvényes ideiglenes sebességhatárok betartását.

Nem várt események eltérést eredményezhetnek az ütemtervtől. Az AKA Zrt. a változtatás jogát fenntartja.

Biztonságos utazást kívánunk!

AKA Zrt

Gyengénlátóknak