Az M5 Autópálya Szeged felé vezető oldalán, a 90-es kilométerszelvénynél lévő Kecskemét déli csomópontot és pihenőhelyet 2018. május 28. 08:00 órától 2018. június 2. 18:00 óráig burkolatfelújítási munkálatokat miatt lezárják.

A munkálatok ideje alatt az M5 autópálya 90-es csomópontjának jobb oldali lehajtó és felhajtó ága és az 54 sz. főút csomópontja lesz lezárva, ezért a csomópontban nem lehetséges lehajtani az autópályáról a Budapest felől érkezőknek, illetve a Szeged felé haladóknak nem lehetséges az autópályára felhajtani.

A felújítási munkálatok ideje alatt következő terelőút használatát javasoljuk a közlekedőknek.

Az M5 autópályán Budapestről érkezők az 54-es főutat a 74-es csomópontban kihajtva érhetik el az 5-ös, 445-ös és 44-es főúton keresztül. A terelőútvonal sárga táblákkal kijelzésre kerül.

Az M5 autópályára az 54-es főútról Szeged irányába indulóknak a 90-es csomópontban Budapest felé kell felhajtaniuk az M5 autópályára, majd a következő 86-os csomópontban le kell hajtani az autópályáról és ezt követően ebben a csomópontban az M5 autópályára Szeged felé fel lehet hajtani. A terelőútvonal sárga táblákkal kijelzésre kerül.

Az 54-es útról az M5 autópályán Budapest felé a felhajtás, valamint az M5 autópályán Szeged felől az 54-es út felé a lehajtás a 90-es csomópont biztosítva lesz.

A munkálatok ideje alatt a pihenőhelyen található jobb oldali üzemanyagtöltő állomás zárva tart.

A munkálatok várhatóan 2018. június 2-án 18:00 órakor befejeződnek.

Az aktuális forgalomkorlátozásokról és terelésekről folyamatos tájékoztatást nyújt az Útinform, a rendőrség, az M5-ös autópálya működtetéséért felelős AKA Alföld Koncessziós Autópálya Zrt. és az üzemeltető A-WAY Zrt. Az AKA Zrt. honlapján található tájékoztató térkép és a honlap mobileszközökre optimalizált weboldala is friss útinformációkkal segíti a közlekedőket.

Nem várt események eltérést eredményezhetnek az ütemtervtől. Az AKA Zrt. a változtatás jogát fenntartja.

Biztonságos utazást kívánunk!

AKA Zrt

Gyengénlátóknak