Az M5 Autópálya Kecskemét-Dél és Észak csomópontja közötti, Budapest irányába tartó autópálya-szakasz a 90-es és a 73-as kilométerszelvények között 2018. március 24-én 10 és 22 óra között lezárásra kerül hídépítési munkálatok miatt. A Kecskemét-Észak és Dél csomópontok között, Szeged irányába tartó autópálya-szakasz 2018. március 25-én, 10 és 22 óra között kerül zárásra. A pályazár ideje alatt sárga táblákkal kijelölt terelőutakon lehet közlekedni

A hídépítési munkálatok miatt 2018. március 24-én, szombaton 10:00 óra és 22:00 óra között a Kecskemét-Dél és Észak csomópontok között a Budapest irányába közlekedőknek kell számítani pályazárra. A Szeged irányából érkező forgalmat a Kecskemét-Dél csomópontban leterelik az autópályáról. A Kecskemét-Nyugat csomópontból tehergépjárművel nem lehet kihajtani Kecskemét irányába. Kijelölt terelőúton az 54 sz. főút – 44 sz. főút – 445 sz. főút – 5 sz. főúton keresztül az M5 autópálya Kecskemét-Észak csomópontnál tudnak az autópályára visszahajtani.

2018. március 25-én, vasárnap 10:00 órától 22:00 óráig a Kecskemét-Észak és Dél csomópontok között a Szeged felé közlekedőknek kell pályazárra számítani. A Budapest irányából érkező forgalom a Kecskemét-Észak csomópontnál ki lesz terelve. A Kecskemét-Nyugat csomópontban március 25-én a mind Szeged, mind a Budapest irányába tartó forgalom számára biztosított lesz a ráhajtás. Kijelölt terelőúton az 5 sz. főút – 445 sz. út – 44 sz. főút – 54 sz. főúton keresztül a Kecskemét-Dél csomópontnál tudnak az autópályára visszahajtani.

Térképes tájékoztatás a forgalomterelés és lezárás kapcsán elérhető a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. honlapján: https://nif.hu/2018/03/445-sz-fout-kecskemet-elkerulo-ut-epitese-miatt-forgalomtereles-es-lezaras-lesz-az-m5-os-autopalyan/

Az aktuális forgalomkorlátozásokról és terelésekről folyamatos tájékoztatást nyújt az Útinform, a rendőrség, az M5-ös autópálya működtetéséért felelős AKA Alföld Koncessziós Autópálya Zrt. és az üzemeltető A-WAY ITE Zrt. Az AKA Zrt. honlapján található tájékoztató térkép és a honlap mobileszközökre optimalizált weboldala is friss útinformációkkal segíti a közlekedőket.

Nem várt események eltérést eredményezhetnek az ütemtervtől. Az AKA Zrt. a változtatás jogát fenntartja.

Biztonságos utazást kívánunk!

AKA Zrt.

Gyengénlátóknak